Kräftköret 2019 (aug)

Summering av Kräftköret 2019 tillsammans med TRBS.

Kräftköret med Trollbäckens Båtsällskap var även i år en riktigt välordnad och trevlig tillställning.

På fredagskvällen samlades vi i deras ombyggda lada i Vissvass och inmundigade kräftor tillsammans med de drycker som ”Kräftor kräfva”. Underhållningen stod klubbens eget live-band för och det var riktigt tunggung.

På lördag förmiddag gav vi oss iväg på familjekappsegling (inga undanvindssegel) med slutmålet Furuskär. Eftersom det var jaktstart så blev det en samlad målgång och efter omräkning som finjusterade resultatet visade det sig att det blev sekundstrid om de flesta platserna. Av de 16 båtar som var med tog förstaplatsen knep Malbec 360:n från Trollbäcken och inbördes TBK-placeringar blev: (resultatet är inlagt i totalcupen).

  1. Yasmin med familjen Hartmann/Andersson
  2. Tatjana med familjen Thörn
  3. Nessie med familjen Blomgren
  4. Ingrid med Erik Davidsson

 

Väl på land hade TRBS ordnat med en klurig tipspromenad om kräftor. I den tog Nessie revansch och placerade sig överst på prispallen ?. Yes!

Bild lånad av Jari Niemi.

Kvällen förflöt som det brukar ute i skärgården – grill, prat och härligt umgänge!
Det är ett trevligt och familjevänligt arrangemang så vi välkomnar fler båtar från Tyresö Båtklubb.

Posering av besättningarna på Yasmin och Tatjana. Vackert.

Umgänge efter målgång och på kvällen.

Nessie, här representerad av Lasse, vann tipspromenaden.  De hade bäst koll på kräftor som var temat på tipspromenaden. De vann ett pris!

 

Seglingssektionen
genom Lasse Blomgren


Inbjudan

Seglingssektionen kommer inte att anordna något eget Kräftkör 2019 utan vi är med på TRBS aktivitet. Den brukar vara bra.

Datumet är 16-17 augusti.

Inbjudan som PDF: Kräftköret 2019

Fredagen den 16 augusti har vi gemensam kräftskiva i ladan i Vissvass. Var och en tar med sig det man vill äta och dricka sedan dansar vi till liveband in på småtimmarna. Det kommer att finnas bar till självkostnadspris. Vi kör igång i ladan ca kl. 19:00. Ingen föranmälan behövs.

Lördagen den 17 augusti är det skepparmöte vid grillen i Vissvass kl. 10.00 för de som vill delta i familjekappseglingen (dvs utan spinnaker) ca 12 Nm till hamn beroende på väder o vind. Vi använder omvänd SRS (jaktstart) = enkelt och ingen trängsel i starten!

Väl i mål väntar tipspromenad för alla. Ni som vill delta utom tävlan tar er ut till förutbestämd hamn inför aktiviteterna där.
Lördag ca kl. 19 är det prisutdelning och mingel på berget. Klubben bjuder på vin, cider, festis, frukt, ost och kex.

Anmälan till lördagens ”Kräftkör” sker på skepparmötet kl. 10.00 i Vissvass. Där får du också reda på din starttid, vilken bana som seglas och vilken hamn vi träffas vid efter tävlingen.

Vi välkomnar även TBK:s medlemmar och för att få bryggplats inför natten kontaktar man undertecknade.

VÄLKOMNA!
Seglingssektionen och tävlingsledning:

Conny Sparrwardt (TRBS) 070-601 31 18

Jari Niemi (TRBS), 070-327 25 91

”Kontakt från TBK” Lars Blomgren, lars.blomgren@gmail.com

 


Bilder från tidigare Kräftkör