Höstsegling 2020

Se PDF för inbjudan och information kring arrangemanget som kommer att vara den 26 september.

Länk till inbjudan: Hösteskader 2020


Rapport höstseglingen 2020

Den 26 september anordnades TBKS höstsegling. I år gick den inte till Sandhamn som den så ofta gör utan till Idöborg. Det är en liten ö vid Nämdös nordostliga spets. Från och med i år finns det en restaurang på ön och det har även byggts en bastu vid bryggdäcket vid restaurangen.

Det var tolv båtar som deltog i kappseglandet upp mot Idöborg. Starten gick strax efter Bagarsundet ute vid Vissvass. Första startgrupp startade klockan 10:00 och sedan följde tre starter  med fem minuters mellanrum vilket gjorde att alla båtar hade kommit iväg 10:15. Vid Smådalarö, innan man kommit på Jungfrufjärden, var vinden ganska frånvarande vilket en del båtar uppleva det som, men i övrigt gjorde båtarna relativt god fart seglingen igenom.

Vinnare blev den välseglande X-332 Trixie med Ekholms följt av Swede 52 Cheyenne på andra plats medan tog den sista pallplatsen togs av J-120 Calluna som därmed blev trea.

Samtliga båtar utom Calluna var anmälda med undanvindssegel. Sju av de tolv båtarna seglade short handed och det var endast Diva 39 Nessie som kunde spräcka raden av short handed-båtar i toppen då de blev sexa. I övrigt var plats ett till och med åtta båtar seglade av högst två personer.

Efter tilläggning och fix av båtar var det mingel i kombination med en uppskattad bastu, På kvällen bjöds det på en vällagad och god trerätters middag. 

På hemseglingen på söndagen bjöds det på väldigt fint och soligt väder och för årstiden var det även varmt och behagligt.

Några kommenterar från ett par deltagare.

”Väldigt härligt och bra fixat! Tack Seglingssektionen och framför allt Anders Ekholm!”

”Fantastiskt bra ordnat på vackra Idöborg med god mat och samvaro efter att seglarna kommit in en efter en. Tack”

”Tack för en trevlig helg jättebra arrangerat!” (följt av en kram-smiley)

Seglingssektionen har återigen levererat ett arrangemang i världsklass enligt deltagarna . Hoppas att ännu fler vill ta chansen att segla på hösten tillsammans med trevliga klubbmedlemmar

Nedanstående bilder kopierade från Tyresö båtklubbs Facebook-sida.

Bild på bastu samt bild på bastu, badstrand och restaurangen.

 

Resultat TBK Höstsegling 2020