Våreskader 2019


Eskaderseglingen 2019 gick till Nynäshamn

Eskadern startade på torsdagen med samling i närheten av Älvsnabben. Väderprognoserna för torsdagen lovade sydlig kuling, så några båtar anlände redan på onsdagskvällen. En del båtar som var sent ute möte kulingen på Mysingen och tog övernattning på Ornö för att sedan ansluta på fredagsmorgonen för kappsegling till Nynäshamn. På torsdagskvällen grillades det gott och kvällen avslutades framför brasan.

Fredag morgon så startade kappseglingen mot Nynäshamn för de som ville vara med på det. Det var kappsegling utan undanvindssegel.
Prognosen lovade 4-8 m/s sydväst vridande mot syd. Nio båtar kom till start och starten delades upp i tre starter för att det inte skulle bli för trångt. Den första starten var ganska jämn med Jakob Thörn i IF Vitamin, Peter Björkholm i H-båten Lassie och Marie Thörn i Folkbåten Tatjana. I andra starten tog Thomas Dättermark i Smaragden en tidig ledning och seglade ifrån övriga. I tredje starten tog Fam Blomgren med Diva 39 Nessie starten tätt följd av Ekholms i X-332:an Trixie. Ute på Mysingen vred vinden fram och tillbaka och pendlade i vindstyrka så det var inte lätt att trimma. Först i mål var Thomas med Smaragden tätt följd av övriga båtar som lotsades in i hamn av Per Hultberg där klubben hade ordnat en egen brygga så att alla låg samlade.
Senare på kvällen  samlades alla för fördrink och prisutdelning. Det visade sig att Ekholms hade vunnit, Thomas Dättermark i var tvåa och familjen Blomgrens knep den tredje och sista pallplatsen.
Kvällen avslutades sedan på restaurang Kroken. Totalt deltog 15 båtar med totalt 46 medlemmar i eskadern,varav drygt hälften även deltog i kappseglingen.

Resultat kappsegling under eskaderseglingen 2019

Resultatet finns även med i Tyresö Båtklubbs totalcup för 2019.


 

Inbjudan som gick ut finns nedan

TBKs Våreskader 2019 torsdag 30 till fredag 31

Hej alla lakansraggare och diselråttor!

Årets eskader går söderut, vi samlas på torsdag eftermiddag inne på Älvsnabben/Fårfjärden och udden på Grytholmen. Där finns det en allmän träbrygga med grillplatser samt bord och bänkar. På kvällen tänder vi våra grillar och äter gemensam middag.

TBK står för kött att grilla till alla. Dricka och tillbehör står var och en för själva.

På fredagen är det skärgårdskappsegling utan spinnaker för de som vill tävla. Startlinje, bana samt mållinje meddelas på skepparmötet. Målet för kappseglingen är Nynäshamns gästbrygga. De som inte vill tävla transporterar sig i egen takt till Nynäshamn. Väl framme blir man anvisad till en förtöjningsplats av personal på plats.

I Nynäshamn finns det tillgång till väldigt bra hamnfaciliteter, som bastu med duschar både för män och kvinnor, samt diverse pubar, rökeri, bageri och inte minst glassbarer.

På fredagskvällen äter vi gemensam middag på restaurang Kroken i hamnen. Middagen består av varmrätt samt dessert som klubben står för. Dryck står var och en för själva.

På lördag är eskadern slut och det är fritt att välja vart man vill ta vägen. Men varför inte göra vidare sällskap med klubbkompisarna nu när vi har en ordentlig långhelg – en tur ut mot Utö eller varför inte St. Notholmen till exempel?

Hoppas att detta är något som ska locka. armt välkomna önskar Seglingssektionen i TBK!

ANMÄLAN SKALL VARA OSS TILLHANDA SENAST FREDAGEN DEN 10:E MAJ

Anmälan skickas till: per_hultberg@yahoo.se, andersekholmsmail@gmail.com

Frågor och kontakt under eskadern: Per Hultberg, 070-543 28 13

Ange i mailet (kopiera gärna nedanstående till ditt mail)

Kontaktuppgifter för eskadern (och innan)

  • Namn:
  • Mobilnummer:
  • Mailadress:
  • Antal personer (ungefärligt):

Mat

Torsdag

  • Hur många ”kött” till grillning:

Fredag

  • Antal kött:
  • Antal fisk:

Kött = Ryggbiff Serveras med padrones, grön tomat, broccoli, pak choi, sockerärtor.
Fisk = Smörpocherad Regnbågsfilé Serveras med färskpotatis, hollandaise med gurka, äpple & forellrom.

Om kappseglingen (utan spinnaker)

  • Båttyp:
  • Båtnamn:
  • Skeppare:
  • SRS-tal utan spinnaker: